AMİRAL BATTI OYUNU

Amiral Battı oyununun kağıt üzerinde iki kişi karşılıklı oynanan bu oyunda, aşağıdaki oyun kağıdından her bir oyuncu için birer tane çıktı alınır. Oyun kuralları oyunculara verilir ya da anlatılır. Oyuncular kendi gemilerini kağıttaki gemilerim tablosunda yerleştirir. Her bir oyuncu kağıdını ortadan katlayarak defter ya da kitap arasında tutarak oynamasını öneriyoruz.


AMİRAL BATTI OYUNU KURALLARI

  1. Kâğıdın üst tarafındaki tabloya kendi gemilerimizi yerleştiriyoruz. 5 karelik 1 adet amiral gemisi, 4 karelik 1 adet kruvazör, 3 karelik 2 adet mayın gemisi ve 2 karelik 2 adet denizaltı olmak üzere.
  2. Alt tarafta atışlarım tablosuna ise rakibimizin gemilerine yaptığımız atışları işaretliyoruz. Atış sırası olan kişi sütuna satır şeklinde karenin adresini veriyor örneğin F5 gibi. Eğer atış başarısız ise “ıskalama” ya da “isabetsiz atış” cevabını alırsak “X” sembolünü ilgili kareye koyuyoruz. Eğer atış başarılı ise “isabetli” gibi cevabı alırsak “l” sembolünü ilgili kareye koyuyoruz. Vurulan geminin hangisi olduğu SÖYLENMEZ.
  3. Atış hakları sırasına göre sayılarda atış yapılır. Örneğin bütün oyuncular ilk haklarında 5’er atış sonrasında 4’er şeklinde kâğıttaki gibi ilerle.
  4. Eğer bir gemi tamamen vurulduysa oyuncu “gemi battı” diye dönüt verir.
  5. Bütün gemilerini kaybeden oyuncu kaybeder yani amacımız rakibin bütün gemilerini bulup yok etmektir.

NOT: Board Game oyun halinden esinlenerek tasarlanmıştır. bilgebt.com

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.